کپوست ازنو، کودی است که از بازیافت مواد ارگانیک «مواد زائدی که از گیاهان و پسماند بر جای می ماند» به دست می آید. هر ماده ی آلی طبیعی در نهایت فرو پاشیده خواهد شد. اما، در روند کمپوست شدن، سرعت شکستن و فروپاشی بیشتر خواهد بود. فرآیند کمپوست شدن به دلیل وجود باکتریها و سایر ریز جاندارهای تجزیه کننده به سرعت بخشیدن تغییر مواد کمک میکند. ریزجاندارهای تجزیه کننده عبارتند از : باکتری ها، قارچ ها، حشرات جونده، پسماند ها و...
مواد ارگانیک موجود در کمپوست درحقیقت مواد غذایی میکرو ارگانیسمهایی هستند که خاك را در وضعیتی سالم و متعادل نگه میدارند. نیتروژن، پتاسیم و فسفر موادی هستند که در نتیجه تغذیه میکرو ارگانیسمها از مواد آلی تولید میشوند و در نتیجه تنها تعداد اندکی از مواد مغذی میماند که باید به خاك افزوده شود. اغلب باغبانها و کشاورزان مدتهاست که به مزیت های این کود سیاه، غنی و طبیعی پی بردهاند.
✅ مزیت های این #کمپوست :
🔘عاری از تخم علف های هرز
🔘عاری از مواد شیمیایی و میکروبی مضر
🔘فراهم آوردن مواد مغذی برای خاك و گیاهان
🔘افزایش رشد گیاه
🔘ایجاد خلل و فرج در خاك
🔘کنترل نماتدهای انگل گیاهی
🔘قابل مصرف در پرورش محصولات کشاورزی
🔘قابلیت بالای نگهداری آب و مواد غذایی
🔘ترمیم بافت خاک
🔘ارتقاء کیفیت محصولات کشاورزی
🔘نگهداری عناصر غذایی به مدت طولانی